Ekonomi ve Finans

2019-2020 Akademik Yılı Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları

2019 – 2020 Akademik yılı Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerimizin başvuruları  25 Şubat – 18 Mart 2019 tarihleri arasında online olarak alınacaktır. Online başvuru linki 25 Şubat 2019 tarihinde Erasmus Koordinatörlüğü web sayfasında paylaşılacaktır.
Kimler Başvuru Yapabilir?
Faaliyete katılacak öğrencilerin tam zamanlı öğrenci olması gerekir. İngilizce Hazırlık, Bilimsel Hazırlık, Uzaktan Öğretim Programları başvuruda bulunamazlar. Erasmus Öğrenim Hareketliliğine son sınıf öğrencileri başvuruda bulunamaz.
Erasmus Öğrenim Hareketliliğine başvuruda bulunacak öğrencilerin diploma/derecelerinin gerektirdiği çalışmaları yurtdışında yapmak üzere, bir tam akademik yıl için 60 AKTS; iki dönemlik akademik yılda bir dönem için 30 AKTS ve üç dönemlik akademik yılda bir dönem için 20 AKTS kredisine denk gelen programı takip etmek üzere gönderilmesi beklenir. Lisansüstü öğrenciler tez döneminde hareketlilikten yararlanacaksa gidecekleri üniversitede tez danışmanı bulmaları gerekmektedir.
Erasmus Öğrenim Hareketliliği için başvurular her yıl bir sonraki eğitim öğretim dönemi için 1 kez alınmaktadır. Öğrenciler Erasmus Öğrenim Hareketliliği programından 1 dönem veya 1 Eğitim-Öğretim yılı için faydalanabilir. Erasmus Öğrenim Hareketliliğine başvuru yapacak olan öğrencilerimizin başvuru sırasında gitmek istediği ülke ve üniversiteleri seçmeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin bölümlerimizin anlaşmalı olduğu üniversitelerin yer aldığı Erasmus İkili Anlaşmalar Listesini incelemeleri gerekmektedir.
Erasmus Staj Hareketliliğine katılacak öğrenciler minimum 2 ay hareketlilik gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Son sınıf öğrencileri de Erasmus Staj Hareketliliğine başvuruda bulunabilirler. Son sınıf öğrencilerinin mezun olduktan 12 ay içerisinde hareketliliği gerçekleştirmesi gerekmektedir.
Erasmus Staj Hareketliliğine öğrenci başvurmadan önce staj yapılacak işletmenin belirlenmesi ve kabul mektubu alınması gerekmektedir. Erasmus Staj Hareketliliği en erken 1 Haziran 2019 tarihinde başlayabilir.
Staj yeri bulmanızda yardımcı olması açısından daha önce staj hareketliliği gerçekleştirmek için Anlaşmalı Kurumlar Tıklayınız... Listeden bölümünüz ile bağlantılı olan şirketler ile iletişime geçebilirsiniz.
Başvuru Şartları Nelerdir?
1-      Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (Ön Lisans, Lisans, Lisansüstü) bir yükseköğretim programına kayıtlı, aktif öğrenci olması
2-        a)       Lisans/Ön Lisans için öğrencilerin GANO’larının en az 2.20/4.00 olması
           b)      Yüksek Lisans için GANO’nun en az 2.50/4.00 olması
           c)      Doktora öğrencilerinin GANO’larının en az 3.00/4.00 olması
3- Erasmus Staj Hareketliliğine başvuruda bulunacak öğrencilerin staj yapacakları yerden kabul mektubu alması
5-  İlk dönem başvuruda bulunacak olan ve henüz üniversitemizde transkripti oluşmamış olan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri bir önceki yükseköğretim kademesinde alınan mezuniyet notu ile başvuruda bulunabilir. Benzer şekilde başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz bir not ortalaması oluşmamış öğrenciler için geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları transkripte yer alan not ortalamaları dikkate alınır.
Erasmus İngilizce Dil Sınavı
Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğine katılmak isteyen öğrencilerimiz, 25.03.2019 tarihi saat 15.00’da İstanbul Gelişim Üniversitesi F Blok İngilizce Ve Rusça Hazırlık Okulu’nda yapılacak olan yazılı sınava katılmak zorundadır. Öğrencilerin sınava girecekleri sınıfların listesi daha sonra ilan edilecektir.
Erasmus İngilizce Dil sınavından Erasmus Öğrenim Hareketliliği için minimum 60 Puan, Erasmus Staj Hareketliliği için ise minimum 50 puan alınması gerekmektedir.
İngilizce örnek sınav konuları için tıklayınız.
İngilizce  Örnek Sınav   için tıklayınız.

SEÇİM KRİTERİ

Hareketlilik başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:
Ölçüt Ağırlıklı Puan
Akademik başarı düzeyi %50 (toplam 100 puan üzerinden)
Dil seviyesi %50 (toplam 100 puan üzerinden)
Şehit ve gazi çocuklarına +15 puan
2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere +10 puan
Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) +10 puan
Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz) -10 puan
Vatandaşı olunan ülkeye giderek hareketliliğe katılma -10 puan
Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır) -5 puan

Yukarıda belirtilmiş olan değerlendirme kriterlerine göre öğrencinin başarılı sayılması için toplam puanın Erasmus Öğrenim Hareketliliği için minimum 60 ve Erasmus Staj Hareketliliği için minimum 50 puan olması gerekmektedir.

Kontenjanlar:
Elde edilen toplam puana göre öğrenciler sıralanır ve tercih sıraları ile üniversitelerin kontenjan durumuna göre yerleştirilir. Erasmus Öğrenim Hareketliliği için tahmini hibeli kontenjan sayısı 80 kişidir ve kontenjanlar Erasmus Komisyonu tarafından Fakülte/Yüksekokul/ Enstitü bazında dağıtılacaktır. Başarı sıralamasına göre Erasmus Staj Hareketliliği tahmini hibeli kontenjanımız üniversite geneli için 25 kişidir.  Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Ağustos ayında tarafımıza tahsis edilecek olan hibeler doğrultusunda kontenjan sayıları kesinlik kazanacaktır.  Yedekte kalan öğrenciler anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin kontenjanları dahilinde hareketliliğe hibesiz olarak katılabilirler.