İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Ekonomi ve Finans








 Araştırma yöntemleri yaz okulu sertifika töreni


Birçok üniversiteden akademisyenin ve araştırmacının katıldığı dünyada ve Türkiye'de alanında uzmanlaşmış akademisyenlerin gerçekleştirdiği eğitimde İstanbul Gelişim Üniversitesi' nden "Stata- Gauss Uygulamalı Statik- Dinamik Panel Veri Analizi" Dr. Öğr. Üyesi Murat Güven tarafından verilmiştir.


"Stata - Gauss Uygulamalı Statik-Dinamik Panel Veri Analizi" ve "Eviews-Gauss Uygulamalı Doğrusal Zaman Serileri Analizi" gibi birçok ekonometrik modellemenin olduğu nitel ve nicel araştırma yönetemlerinin anlatıldığı eğitimde İstanbul Gelişim Üniversitesi Ekonomi ve Finans bölümü'nden Dr. Öğretim Üyesi Murat Güven yeni ekonometrik modelleri ile ilgili eğitim vermiş olup, SSCI ve SCI gibi indeksli dergilerde makale yayımlamanın püf noktaları ile ilgili deneyimlerinden bahsetmiştir.

Aynı zamanda ARYÖN eğitimleri sayesinde bilimsel çalışmalar da nitelik ve nicelik bakımından birçok akademisyen için faydalı olacağını belirtmiştir.

Ekonomi ve Finans bölümü Araş. Gör. Nuran Akdağ katıldığı eğitim programının çok verimli gerçekleştiğini aynı zamanda yaz boyunca ekonmetrik modelleri öğrenmek için fırsat olarak gördüğünü belirtmiştir. 16-20 Temmuz tarihleri arasında da devam eden ARYÖN eğitimlerinin içeriğine tıklayarak ulaşabilirsiniz.