İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Ekonomi ve Finans








 Araştırma yöntemleri yaz okulu başlıyor


24 Haziran – 20 Temmuz 2019 tarihleri arasında İstanbul'da ve Sakarya'da Gauss, Stata, Eviews gibi birçok araştırma yöntemlerinin verileceği yaz okulu başlıyor.


İyi bir akademisyen veya araştırmacı olmanın belki de en önemli gereği, sağlam bir teorik yöntem bilgisi ile toplanan bilgiyi işlemek için iyi bir uygulama yetkinliğidir.  Araştırma Yöntemleri Yaz Okulu (ARYÖN ’19) ile amacımız, lisans ve lisansüstü öğrencileri, araştırma görevlileri, öğretim üyeleri ve farklı sektörlerdeki araştırmacılara bu bilgi, beceri ve yetkinlikleri sağlamaya yardımcı olmaktır.
24 Haziran – 12 Temmuz 2019 tarihleri arasında Gauss, Stata, Eviews, Çok değişkenli İstatistik, Nitel ve Karma Araştırma yöntemleri ve daha bir çok araştırma yönteminin eğitiminin verileceği İbni Haldun Üniversitesi Bakırköy Taşmektep kampüsünde verilecek derslerin uygulamaları, Borsa İstanbul tarafından temin edilen BISTLAB’da yapılacaktır. Temel eğitimler, 16 – 20 Temmuz tarihlerinde, Sakarya Üniversitesi kampüsünde de tekrarlanacak olup, daha fazla araştırmacıya yararlanma imkanı sağlanacaktır. En güncel haliyle verilecek olan eğitimler dünya ve Türkiye’de alanında tanınmış akademisyenler tarafından verilecektir.  Yapılacak olan eğitimde İstanbul Gelişim Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü'  Dr. Öğretim Üyesi Murat Güven  STATA – GAUSS Uygulamalı Dinamik Panel Veri Analizi ile ilgili eğitim verecektir. Eğitim tarihleri ve eğitimi verecek olan akademisyenlerin listesi ile ilgili daha fazla bilgiye tıklayarak ulaşabilirsiniz.     
Eğitimlere Son  Başvuru için tarihler aşağıdaki gibidir:


24 Haziran’da başlayacak dersler için 21 Haziran,


1 Temmuz’da başlayacak dersler için 28 Haziran,

8 Temmuz’da başlayacak dersler için 5 Temmuz,

16 Temmuz’da başlayacak dersler için 13 Temmuz

şeklindedir.