İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Ekonomi ve Finans








 21. Yüzyılın Sorunları


Prof. Dr. N. Hülya TIRMANDIOĞLU TALU tarafından düzenlenen 2nd Gelisim UWE International Conference on Economics, Finance and Management 3-4 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşti.


Ekonomi ve Finans Bölümü, University of the West of England (UWE Bristol) işbirliği ile düzenlenen Ekonomi, Finans ve Yönetim Konferansının İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde bu yıl ikincisini gerçekleştirdi.  İstanbul’da gerçekleşen konferans yoğun ilgi gördü. Bu yılki teması; “21. Yüzyılın Sorunları (Challenges of The 21st Century)” olan konferans tam olarak içinde bulunduğumuz zamanın ekonomik sorunları ve güçlükleri gibi konuları ele almıştır.
3-4 Mayıs’ta 5 oturum olarak düzenlenen konferansta Prof. Lukomon OYEDELE ve Dr. Amittandra MITTRA gibi daha birçok önemli konuşmacılar ağırlandı. Burada;  gelir dağılımı adaletsizliği, fazla bilgi ve bilgi akışının yanlış olması, teknolojinin gelişmesi ve genç işsizlik gibi daha birçok konu konuşulmuş ve katılımcılar bilgilendirilmiştir. Oturumların sonunda ise her konuşmacıya sunumlarından dolayı teşekkür edilerek sertifikaları verilmiştir.