EKONOMİ VE FİNANS

Dr. Öğretim Üyesi Murat Güven Uygulamalı Dinamik Panel Veri eğitimi vermiştir.

05.12.2018 Çar 11:01

Konferans'tan eğitime..

Uygulamalı Ekonometri
Ekonomi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Murat Güven 28-29 ve 30 Kasım 2018 tarihleri arasında  Kuşadası-Aydın’da düzenlenen ICOAEF’18 IV Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Konferansı & Sosyal Bilimler alanında genişletilmiş konferansa katılmıştır. Konferans sonrası Uygulamalı Dinamik Panel Veri Analizi ile ilgili eğitim vermiştir.

İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Ekonomi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Murat Güven, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ICOAEF’18 IV Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Konferansı & Sosyal Bilimler alanında genişletilmiş konferansın açılış konuşmasına katılmıştır. Aynı zamanda konferans çerçevesinde birçok akademisyen ve araştırmacıya Uygulamalı Dinamik Panel Veri Analizi eğitimi vermiştir. Eğitimin ilk günü panel veri modelleme stratejisi başlığında yatay kesit bağımlılığı ve bağımsızlığı durumu, homojen panel ve heterojen panel seçimi, yatay kesit bağımlılık, homojenlik testleri ve birim kök testleri dersleri uygulamalı olarak verilmiştir. Eğitimin ikinci günü ise eşbütünleşme testleri başlığında kao testler, pedroni testler, larson testler ve  CCE, AMG ve DCCE gibi en güncel tahminciler anlatılmıştır.

Cihangir Mahallesi Şehit Piyade Onbaşı Murat Şengöz Sokak No:8 Avcılar/ İSTANBUL

bilgi@gelisim.edu.tr