Ekonomi ve Finans

Ekonomi ve Finans Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Murat Güven'nin SCI Expanded'ta taranan makalesi kabul edildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Murat Güven'in Uçuş gecikmelerinin, mesafenin, yolcu sayısının ve mevsimselliğin gelir üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi (Assessing the effects of flight delays, distance, number of passengers, and seasonality on revenue) adlı çalışması Kybernetes adlı SCI Expanded'ta taranan makalesi kabul edilmiştir.

Bu çalışmada Türk hava taşımacılığı sektöründe uçuş gecikmelerinin, mesafenin, yolcu sayısının ve mevsimselliğin gelir üzerindeki etkileri araştırılmaktadır. Çalışmada AMG (Arttırılmış Ortalama Grup tahmincisi, The augmented mean group estimator) ve CCE (Ortak İlişkili Etkiler tahmincisi, common correlated effects mean group estimator) tahmincileri ile analiz yapılmış ve sonuçların sağlamlığı iki yönlü sabit etkiler (two way FE) ile test edilmiştir. Çalışmanın sonucu varış uçuş gecikmesi ve kalkış uçuş gecikmesinin gelir üzerinde olumsuz etkileri olduğunu gösterirken, havaalanları arasındaki mesafe, hava yolu yolcu sayısı ve mevsimselliğin gelir üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir.