Ekonomi ve Finans

Ekonomi ve Finans Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Bülent İlhan bildiri sunmuştur

Ekonomi ve Finans Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Bülent İlhan Medipol Üniversitesi’nin düzenlediği “İntermational Conference on Multidisciplinary Sciences” adlı konferansta “ Borsa İstanbul Pay Piyasası Endeksi (BİST100) İle GSYH Büyümesi Arasında İlişki Var Mı?” adlı bildiriyi sunmuştur.

Ekonomi ve Finans Bölümü Dr. Öğretim Üyesi  Bülent İlhan    15-16 Aralık tarihinde İstanbul Medipol Üniversitesi’nin düzenlediği  “İnternational Conference on Multidisciplinary Sciences” adlı konferansta İlhan  “ Borsa İstanbul Pay Piyasası Endeksi (BİST100) İle GSYH büyümesi arasında  ilişki var mı?” adlı bildiriyi sunmuştur. Bu çalışmada, küresel sermaye akımlarının hızlandığı ve Borsa İstanbul’un küresel finansal piyasalara daha fazla entegre olduğu 1990’ların sonlarından itibaren BİST100 endeksi ile GSYH büyümesi arasındaki korelasyon ilişkisi incelenmiştir. Her ne kadar iki değişken arasında yıllar itibariyle anlamlı bir korelasyon olmasa da, ele alınan 21 yıllık sürecin toplamında GSYH artışının BİST100 endeksinde de reel artışı yansıttığı gözlenmiştir. Ayrıca GSYH’nın negatif olduğu yılların hemen sonrasında, BİST100’de ciddi oranlarda artış olduğu göze çarpmaktadır.