İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Halkla İlişkiler ve Tanıtım








 Bölüm Başkanının Mesajı


İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Şükran Güzin ILICAK AYDINALP yeni eğitim-öğretim dönemi için öğrencilerimize başarılar diliyor


 Sevgili Öğrenciler
 
İçinde bulunduğumuz zaman dilimi uzun  zamandır “İletişim çağı” olarak adlandırılmaktadır. İnternetin hayatımıza girmesiyle başlayan ve ardından hızla gelişen teknolojinin de etkisiyle artık hemen herkes, birbiriyle ve dünya ile her an iletişim halinde. İletişim çağında sadece bireyler değil, kurumlar, şirketler, markalar da bu yeni mecralarda kendilerini hedef kitlelerine anlatmak, tanıtmak ve etkili iletişim kurmak zorundadır. Dünyada kurum ve kuruluşları hedef kitleleri ile birbirine bağlayan iletişim araçlarının ve iletişim mecralarının bu kadar çeşitlendiği  günümüzde, doğru iletişim stratejileri geliştiren ve etkin bir şekilde doğru mecralarda uygulayabilen, iletişim becerisi yüksek, içinde bulunduğu dönemi doğru analiz edebilen profesyonel iletişim uzmanlarına olan ihtiyaç gittikçe artmaktadır.
 
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü günümüzde oldukça önemli bir alan olan ve gelişen iletişim ortamında geleceğin öncelikli meslekleri arasında yer alan iletişim uzmanları yetiştirmek, bu alanda akademik çalışmalar yapmak üzere kurulmuştur. Gelişen teknolojilerle birlikte iletişim ortamları, iletişim yöntemleri çeşitlenmekte, farklılaşmakta ve yeni halkla ilişkiler anlayışı ortaya çıkmaktadır. İletişim dünyasını yakından takip eden ve programımıza entegre eden profesyonel akademik kadromuz kuramsal bilgilerle birlikte iletişim dünyasını tüm detaylarıyla tanıyan öğrenciler yetiştirmektedir.
 
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü olarak mezunlarımızın kurum ve kuruluşların tüm paydaşları ve hedef kitleleri ile doğru ve etkili iletişim kurabilmeleri için kampanyalar tasarlayan ve uygulayan, stratejiler geliştiren, iletişimini üstlendiği kurumun iletişim dilini oluşturabilen, hedef kitlesi ile kuracağı iletişimi doğru konumlayabilen, analitik düşünme yeteneği gelişmiş, problemleri hızlı ve akılcı şekilde çözebilen bireyler olmalarını hedefliyoruz. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, ayrıca öğrencilerimizin bu yeteneklerinin gelişmesi için teorik derslerin yanı sıra pratikte gerçekleştirdikleri kampanyalarla öğrendiklerini uygulama fırsatı sunuyor. Kampanyaları için fotoğraflar,  kısa filmler çeken, reklam tasarımları yapan, halkla ilişkiler ve tanıtım öğrencileri geleceğin başarılı iletişim uzmanları, kurumsal iletişim yönetici adayları, reklam ve tanıtım ajanslarına yönetici adayları olarak yetişmektedir.
 
Tüm öğrencilerimize başarılı bir eğitim – öğretim yılı dilerim...