Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Telefon Bağımlılığı

Öğrencilerimiz cep telefonu bağımlılığına dikkat çekti

Fakülte öğrencilerimiz Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölüm Öğretim Üyesi Dr. İpek SUCU danışmanlığında cep telefonu bağımlılığına yönelik röportajlar gerçekleştirdi. Aralık ayında, Betül CİRİT, Agah Emre AYDIN, Burak ÖZLEK tarafından Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleştirilen röportajda, cep telefonu bağımlılığı hakkında insanlardan bilgi toplamak ve insanların bir günde ne kadar telefon kullandıklarını öğrenmek amacıyla hareket edildi. Röportaj sonucunda, öğrencilerimiz, genelde gençler büyük bir çoğunluk bir gününü cep telefonuyla geçirdiğini, özellikle instagramın çok fazla kullanıldığını, online oyun oynayan kişi sayısının azımsanmayacak derecede fazla olduğunu, 60 yaş üzeri insanların cep telefonu bağımlılığının zararlı olduğunun farkında olduğu ve bu yaş grubunun cep telefonunu sadece haberleşmek için kullandığını tespit etmişti. Öğrencilerimiz bu röportaj ile telefon bağımlılığı konusunu gündeme getirirken, telefon bağımlılığının zararlarının tartışmaya açmıştır. Röportaj kapsamında, özellikle genç nüsufu fazla olan ülkemiz için gençlerin mevcut durumu ortaya koyulmuş, gençler bilinçlendirilmeye çalışılmıştır.