İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Halkla İlişkiler ve Tanıtım








 Festival Zamanı


Halkla ilişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Beyoğlu Festivali’nde…


Beyoğlu Belediyesi, 18 Mayıs-30 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılan bir festivale ev sahipliği yaptı. Beyoğlu Festivali olarak adlandırılan bu festival bünyesinde; Beyoğlu Gençlik Festivali, Açık Hava Film Festivali, Kültürlerarası Sanat Diyalogu Festivali, Gastronomi Festivali, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Töreni, Antika Festivali, Altın Eller Festivali, Sahaf Festivali, Bilim Şenliği, Tasarım Festivali ve Sokak Lezzetleri Festivali yer aldı. Taksim Meydanı alanında kurulan, festivallerin bir arada bulunduğu mekan yerli yabancı milyonlarca kişiyi Beyoğlu’nda buluşturdu. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan festivaller, şehrin kültür-sanat ve eğlence hayatına renk kattı.

ALTIN ELLER TAKSİM’DE
Her yıl gerçekleştirilen “Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali”nin bu yıl 13.sü gerçekleştirildi. Beyoğlu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Kenti Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen festivalde, Türkiye’nin yedi bölgesinden çok sayıda zanaatkârı Beyoğlu’nda buluştu. Festivalde; zanaatkârlar çömlek yapımından çiniciliğe, ahşap işçiliğinden tespih yapımına kadar pek çok geleneksel el sanatı dalında hünerlerini sergilediler.  

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Fatma Nur ARSLAN ve Reyhan ŞERBETÇİ ise birlikte katıldıkları festival hakkında  misafirler ve değerli katılımcılar arasında eğlenceli dakikalar geçirdiler, misafirlerin meraklı gözleri altında her standa gidip katılımcılara sorular sorup sohbet ettiler. Festivalden keyif, verimli sohbetler ve anılarla ayrılan öğrenciler, “Katıldığımız etkinlikten son derece memnunuz, şehrin tanıtımı adına yapılan bu festivale düzenlendiği müddetçe her yıl, her zaman katılmak istiyoruz.” diye düşüncelerini dile getirdiler.