İşletme

Prof. Dr. Aydın Başbuğ "Türk Hukukunda Sendikal Haklar'’ İsimli Sempozyuma Katıldı

İşletme bölüm hocalarından Prof. Dr. Aydın Başbuğ "Türk Hukukunda Sendikal Haklar'’ İsimli Sempozyuma bir bildiri ile katıldı.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği sempozyuma katılan Prof. Dr. Başbuğ sunduğu bildiriyle alanındaki gelişmeler hakkında sempozyum katılımcılarını bilgilendirdi.

İş ve sosyal güvenlik hukuku alanında uzman olman Başbuğ, sendikal hareketlerin korunması ve güvence altına alınması için önemli hukuki değişiklikler yapıldığını fakat bu değişikliklere rağmen sendikalaşma oranında bir değişiklik olmadığını dolayısıyla asıl sorunun güvenceleri arttırmak olmadığını belirterek toplu pazarlık hakkının korunması ve geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.