İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi








 Prof. Dr. Hikmet Kavruk, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde Göreve Başladı.


Prof. Dr. Hikmet Kavruk İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü olarak yeni görevine başladı. Uzmanlık alanı, Mahalli idareler, Kent Hizmetlerinin Yönetimi, Kentleşme ve Konut Politikaları, Yönetim Bilimi, Yönetimi Geliştirme olan Prof. Dr. Hikmet Kavruk, Gazi Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladığı akademik hayatına 1988 yılından bu yana, Bölüm Başkan Yardımcısı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı, Senato ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütmüş, çok sayıda kamu kurumu ve bakanlığın yeniden yapılanma, yönetimi geliştirme ve norm kadro çalışmalarında proje koordinatörü ve yürütücüsü olarak görev almıştır.


Prof. Dr. Hikmet Kavruk Kayseri-Develi 1965 doğumludur. Lisans öğrenimini 1987 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde tamamlamış, 1991 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamlamış, 1999 yılında yine aynı enstitüde doktorasının tamamlayarak Doktor unvanını almıştır. Akademik hayatına 1988 yılında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak başlamış, 2001 yılında Yardımcı Doçent, 2005 yılında Doçent, 2010 yılında da Profesör unvanlarını almıştır. Eylül - Aralık 2002 dönemi arasında Ulaştırma Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Hikmet Kavruk, 2012-2015 yılları arasında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüğü, 2015 - 2016 yılları arasında ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmüştür.
 
Prof. Dr. Hikmet Kavruk, Mart-Ağustos 1997 tarihlerinde Hindistan (Jawaharlal Nehru University), Ocak-Mayıs 2004 tarihlerinde ABD (Michigan State University), Mayıs 2004 tarihinde İtalya (Università degli Studi di Foggia) ve Eylül 2014- Ocak 2015 tarihleri arasında da ABD (Michigan State University) de bilimsel çalışmalar yürütmüştür.
 
Prof. Dr. Hikmet Kavruk’un yayınlanmış kitapları, kitap bölümü ve kitap editörlükleri, makaleleri, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulu tebliğleri, projeleri, akademik dergilerde yayın ve danışma kurulu üyelikleri bulunmaktadır.
 
Prof. Dr. Hikmet Kavruk 08 Ağustos 2018 tarihi itibariyle, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümümüzde göreve başlamıştır. Eş zamanlı olarak  İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürülüğü görevini de yürütecektir.