Turizm Rehberliği

Dünya Rehberler Günü Etkinliği

Turizm Rehberliği Bölümü 21 Şubat Dünya Rehberler Günü kapsamında bir etkinlik düzenledi. Etkinliğin konuğu profesyonel turist rehberi Zafer Özcan oldu. Etkinlik kapsamında rehber Zafer Özcan rehberlik mesleğine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Rehberlik mesleğinin keyifli yanlarından, turlarda yaşanan sıra dışı olaylardan, mesleğin gerekliliklerinden, zorluklarından bahseden Özcan meslek hayatı boyunca yaşadığı tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı. Kariyer olanakları konusunda önemli ipuçları verdi. Öğrencilere sahada aktif rol almaları konusunda önerilerde bulunarak yol gösterici bilgiler aktardı. Sunum sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.