İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Türk Dili ve Edebiyatı








 İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Programı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi'nin gayretleriyle Gelişim Kule Oditoryumu'nda "İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Programı" başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.


Etkinlik, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ile başlayıp Prof. Dr. Tülay Alim Baran'ın konu hakkındaki konuşmasıyla devam etti. Konuşmacı; Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin karşılaştığı güçlüklerden ve bu güçlükler karşısında Mehmet Âkif'in hareketin yanında nasıl yer aldığı, hareketi nasıl desteklediğini açıkladı. Konuşma, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi'nin Prof. Dr. Tülay Alim Baran'a plaket takdimiyle sona erdi.

Prof. Dr. Tülay Alim Baran'ın konuşmasını müteakiben Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü bünyesinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ünal Şahin, Mehmet Âkif'ten seçtiği şiirleri seslendirdi.

Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin yoğun katılımına mazhar olan etkinlik, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ünal Şahin'in seslendirdiği şiirlerle sona erdi.