İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Türk Dili ve Edebiyatı








 Vakıflar ve Vakıf Medeniyeti


İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin kurduğu Dil, Düşünce ve Edebiyat Topluluğu; Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı’yı bir konferans vermek üzere İstanbul Gelişim Üniversitesi'ne davet etmiştir.


17.04.2018 Salı günü saat 11.00’da Gelişim Tower’da düzenlenen etkinlik, topluluk başkanı Sevda Güneş’in Serhat Kabaklı’yı takdimiyle başlamış, akabinde Serhat Kabaklı “Vakıflar ve Vakıf Medeniyeti” başlıklı konuşmasını yapmıştır.
 
Kabaklı, konuşmasına İslam medeniyetinde vakfın yerine değinerek başlamış, Osmanlı Devleti’nde vakıf kavramının nasıl anlaşıldığını, vakıf uygulamalarının ne şekilde işlediğini belirterek devam etmiştir. Konuşma, Kabaklı’nın günümüzde vakıftan ne anlaşıldığı ve vakıfların nasıl işlediğini açıklamasıyla sona ermiştir. Vakıf kavramını, tarihî kökenleriyle günümüze değin takip edip açıklayan konuşmasının ardından, Kabaklı öğrencilerin sorularını cevaplamıştır.

Üniversite mensupları ve öğrenciler konuşmayı ilgiyle dinlemiş; etkinlik, konuşmacıya plaket takdim edilmesiyle sona ermiştir.