İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Yönetim Bilişim Sistemleri








 Kariyer Haftası 2018


Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyeleri “Kariyer Haftası 2018” etkinliğine katıldı.


Müdürlüğünü YBS Bölüm Başkanı’mız B. Aykut Arıkan’ın yürüttüğü ve Araştırma Görevlilerimiz Merve Boyacı ve Merve Vural’ın da görev yaptığı Kariyer Yönlendirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARYÖN)’nin gerçekleştirdiği “Kariyer Haftası 2018” etkinliği 24-27 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Gelişim Üniversitesi’nin yeni yerleşkesi olan Zorlu Tower’da gerçekleşen etkinlikte öğrenciler ulusal ve uluslararası ölçekte önemli kuruluşların yöneticileriyle bir araya geldi. YBS bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Melda Keçeci ve Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çelikbilek’in de öğrencileri ile birlikte katıldığı etkinlikte öğrenciler kariyer hedeflerini belirlemede ihtiyaç duyacakları bilgilere ulaşma fırsatı elde ettiler.

24 Nisan Salı günü Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan TOPRAK BENLİ’nin açılışını yaptığı etkinlikte, Albaraka Türk yöneticilerinden Sn. Tayfun Timuray, EvdekiBakicim.com yöneticilerinden Sn. Sinan Gürsan, Zeta İnsan Kaynakları Genel Müdür’ü Sn. Arif Gökhan Tipi, TGS Yer Hizmetleri Müdürlerinden Sn. Sabahattin Kaplan ve Emrah Yolaç Eğitim&Danışmanlık firmasının kurucusu Sn. Emrah Yolaç bankacılık, girişimcilik, bilişim teknolojileri ile kamuda ve yaşamda kariyer fırsatlarının ipuçlarını verdiler.

25 Nisan Çarşamba günü Altınordu Spor Kulübü Başkanı Sn. Seyit Mehmet Özkan’ın söyleşisi ile başlayan etkinlik Murat Eğitim Kurumları yöneticisi Sn. Bülent Kesgin, Net-İletişim Danışmanlık firmasının kurucusu Sn. Nur Coşkun, İstanbul Moda Akademisi Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Sn. Gülin Girişmen’in spor, eğitim, iletişim, moda tasarım alanlarında kariyer basamaklarını tırmanmada öğrencilere yol gösterici paylaşımları ile devam etti.

26 Nisan Cuma günü etkinlik, Tama Mutfak ve Ziba Catering genel müdürü Sn. Rouzben Gergeri ve Sn. Engin Güner’in konuşmaları ile başladı. MacFit İnsan Kaynakları, Zyxel İletişim Teknolojileri Genel Müdürü Sn. Tuğba Şişik, Hayat Öğrencisi Sn. Yasemin Sungur, British Time Eğitim Müdürü Sn. İlkay Özden ve Sun Mimarlıktan Fatih Güneş spor, iletişim, yaşam boyu koçluk, yabancı dil eğitimi ve mimarlık alanlarında öğrencilerle etkileşimli paylaşımlarda bulundular.

Gerçekleşen etkinlikte farklı kurum ve kuruluşlardan gelen yetkililer stant çalışması yaparak okuyan ve mezun olmaya hazırlanan öğrencilere iş ve staj başvurusu imkânı sundu. Bu sayede çok sayıda öğrenci iş yaşamına adım atmadan önce başvuru ve özgeçmişlerini şirketler ve yöneticileri ile paylaşma fırsatını buldu. Öğrencilerden alınan bu başvurular nitelikli ve kaliteli eğitim almış genç iş gücünü şirketlerin bünyesine kazandırmak amacıyla değerlendirilecek.