Lojistik Yönetimi

Lojistik sektörünün liderleri İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin konuğu oldu

Lojistik alanında zirveyi hedefleyen Gelişim’li öğrenciler, alanında uzmanlığını sürdüren önemli iş adamları ile bir araya geldi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde düzenlenen “Türkiye’de Lojistik Sektörünün Gelişimi & Güncel Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu panel, Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Saat 14.00’da başlayan panel, 16.00’a kadar keyifle devam etti. Organizasyonun açılış konuşması İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhan Aykaç tarafından yapıldı. İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İzzet Gümüş, Genel Sekreter Yrd.Doç.Dr. Serdar Çöp, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Metin Uyar başta olmak üzere akademisyen ve üniversite öğrencilerin katıldığı organizasyona ilgi yoğun oldu.

“LOJİSTİK GELİŞEN BİR MESLEK GURUBU”
     Açılış konuşmasını yapan Aykaç konu ile ilgili şunları söyledi; “Üniversitemizde Lojistik Bölümü yeni nesil meslekler arasında gösterilen, gelişmeye en uygun olan ve önemi dünyaca kabul edilen bir meslek gurubu. Biz öğrencilerimize burada teorik bilgileri öğrencilerimize veriyor ve yeterli düzeyde olduğuna emin oluyoruz ama uygulamada alanda çalışanların deneyimlerinden, karşılaştıkları sorunlardan ve çözüm önerileri yönünden öğrencilerimizin haberdar olmasını istedik. Bu yüzden uygulamanın içerisindeki yöneticilerimizi davet ettik. Sektörün en önde gelen uzmanları sizlere sektörde karşılaşılan güçlükleri ve çözüm önerilerini anlatacaklar. Kendilerine de davetimize icabet ettikleri için ve bize vakit ayırdıkları için teşekkür ediyorum.  Ayrıca vize haftasında olmamıza rağmen öğrencilerimizin de yoğun ilgisinden mutluluk duyduğumu dile getirmek istiyorum.”

Kariyer hedeflerini gerçekleştirmek için ciddi bir akademik eğitimden geçen üniversite öğrencileri konuşmacıların deneyim ve tecrübelerini dikkatle dinledi. Düzenlenen etkinliğe Lojistik iş dünyasından bilgilerini paylaşmak üzere Türk Hava Yolları Uzmanı Serap Arkun, UTİKAD Genel Müdür Yardımcısı Özkay Özden, REYSAŞ Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, NETLOG Lojistik İş ve Sistem Geliştirme Müdürü İbrahim Bektaş, EKOL Lojistik Filo Genel Müdürü Cavit Değirmenci katılım gösterdi. Organize edilen panel kapsamında Türkiye’de lojistik sektörünün genel durumu, sorunları ve çözüm önerileri konuları masaya yatırıldı.

Öğrencilerin merak ettiklerini sektörde bulunan yöneticilere rahatlıkla yönelttikleri panel sonunda, konuşmacılara katılımlarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.