Türk Dili ve Edebiyatı

“Kitaplara Ses” ile Engeller Kalkıyor

Türk Telekom’un görme engelli bireyler için hayata geçirdiği telefonda sesli içerik hizmeti sunan Telefon Kütüphanesi’nin kapsamı “Kitaplara Ses” uygulaması ile zenginleştirildi.

Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi GETEM (Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı) iş birliği ile hizmete sunulan “Kitaplara Ses” isimli mobil uygulama ile görme engelli kitapseverlerin hikâye, roman, tarih, psikoloji, kişisel gelişim gibi pek çok türde kitaba erişimine olanak tanınıyor.

“Kitaplara Ses” uygulamasına gönüllülerin desteği de giderek artıyor. Uygulama ile 40 bini aşkın gönüllü, görme engelli bireyler için kitaplara ses oldu. Gönüllülerin, toplamda 43 bin 500 saatte 755 bin sayfa kitap seslendirdiği açıklandı. Görme engelli bireylerin kitaplara erişimine katkıda bulunmak isteyen herkes “Kitaplara Ses” uygulamasını telefonlarına ücretsiz indirip kitap seslendirerek bu duyarlı projeye katkıda bulunabilir.