Reklamcılık

4 Bin 126 Dünya Üniversitesi Arasında İGÜ 822'nci Oldu

Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu olan SCIMAGO'nun 2021 sıralaması açıklandı

Dünya üniversitelerinin 2015-2019 yılları arasındaki araştırma ve inovasyon faaliyetlerinin ve 2020 yılı web göstergelerinin değerlendirilerek yapıldığı SCIMAGO 2021 dünya üniversite sıralama listesi açıklandı.Yapılan sıralamada, dünyada 4 bin 126 üniversite arasından İstanbul Gelişim Üniversitesi 822’nci oldu.

Ekonomi, Ekonometri ve Finans alanlarında yapılan araştırma ve inovasyon çalışmalarına yönelik sıralamada İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasında 21’inci, çevre bilimleri alanında yapılan araştırma ve inovasyon çalışmalarına göre sıralamada 7’nci, matematik alanında yapılan araştırma ve inovasyon çalışmalarına göre ise sıralamada 30’uncu üniversite olarak yer aldı. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi, çevre bilimleri alanında OECD ülke üniversiteleri arasında 300’üncü sıraya, Orta Doğu üniversiteleri arasında ise 37’nci sıraya adını yazdırdı.

Haberin detayları için tıklayınız.