Reklamcılık

Reklamcılık Bölümü Televizyoncu ve Reklamcı Nil Uprak ile Etkinlik Gerçekleştirdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Reklamcılık Bölümü’nün düzenlediği “Reklamcılık Sektöründe Tanıtım Filmi Nasıl Yapılır?” isimli söyleşi gerçekleştirildi.

Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen “Reklamcılık Sektöründe Tanıtım Filmi Nasıl Yapılır?” isimli söyleşide konuşmacı olan Televizyoncu ve Reklamcı Nil Uprak, reklamcılık sektöründe tanıtım filmi yapım süreci üzerine bir söyleşide bulundu. Söyleşi, Reklamcılık Bölümü Araştırma Görevlisi Aydan Ünlükaya’nın moderatörlüğünde 30 Nisan 2021 Cuma günü saat 15:00-16:00 arasında Google Meet üzerinden gerçekleştirildi.

Uprak, tanıtım filminin yapıldığı firma/kuruluş ile yapılacak olan ilk toplantıda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirmede bulunarak söyleşiye başladı. Söyleşi, Uprak’ın firmanın tanıtım videosu için ayırdığı bütçe, öne çıkarmak istedikleri ürün, teknik ekiple yapılan toplantı, teknik ekiple çekim alanında yapılan keşif gezisi, tanıtım videosu için senaryo/metin yazılması, çekim gününün planlanması, çekim gününde yaşanılabilecek aksaklıklar için önceden diğer planların oluşturulması, tanıtım videosunda seslendirme, telifsiz video ve müzik seçimi, tanıtım videosunun kurgu ve montaj süreci, teslimi ve revize edilme süreci hakkında bilgilendirmeleri üzerinden ilerledi.

Uprak, reklamcılık sektörünün sonu gelmeyeceğini dile getirerek öğrencilerimize bu sektörde nasıl yer alabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Etkinlik, Uprak’ın öğrencilerimizden gelen soruları cevaplaması ve Arş. Gör. Aydan Ünlükaya’nın Televizyoncu ve Reklamcı Nil Uprak’a teşekkürlerini sunmasının ardından sonlandırıldı.