Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

İş Bankası Resim ve Heykel Müzesi’ne Gezi Düzenlendi

26 Nisan 2024 tarihinde İş Bankası Resim ve Heykel Müzesi’ne kültür-sanat gezisi düzenlendi.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Gülgün Çiğdem'in düzenlediği İşbank Resim ve Heykel Müzesi gezisi, rehber eşliğinde gerçekleştirildi. 1900'lerin başından bu yana birçok aileye ve iş yerine ev sahipliği yapmış, İstiklal Caddesi'nin benzersiz tarihine tanıklık etmiş, 1953-2016 yılları arasında Türkiye İş Bankası Beyoğlu Şubesi olarak hizmet vermiş Boudouy (Bodvi) Apartmanı'nda yer alan, Türkiye'nin en geniş kapsamlı ve zengin özel koleksiyonlarından biri olan, 900'ün üzerinde sanatçının 2500'ü aşkın yapıtının Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu incelendi. Türk resim sanatının başlangıç yıllarından itibaren üretilmiş örneklerinden başlayarak 2000'lere uzanan gelişim süresini kapsayan sanat yapıtları, tüm katılımcılar tarafından ilgi ve hayranlıkla izlendi.

Tanzimat öncesi ressamlar, Sanayi-i Nefise'nin ilk mezunları, Asker Ressamlar kuşağı, Çallı kuşağı, ilk ressam kadınlar, Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği Üyeleri, D Grubu, Yeniler Grubu, Onlar Grubu ve Modern Dönem'den günümüze çağdaş sanatçıların eserlerinden oluşan koleksiyon ile bir araya gelme fırsatı bulan katılımcılar, sonrasında Beyoğlu'nun tarihi pasaj ve mekanlarında küçük bir gezi gerçekleştirerek fotoğraf çektiler. Sokak lezzetleri ile renklenen etkinlik, öğrencilerin birbirleri ile tanışmalarına vesile olmanın yanısıra, öğrencilerin akademisyenlerle farklı ortamlarda bilgi alışverişinde bulunmalarını, sohbet ortamında yaşamlarındaki sorunlara ilişkin danışmanlarına olanak sağladı. Renkli, keyifli ve evrimli geçen bu etkinlik, düzenlenecek yeni etkinliklerin heyecanı ve beklentisi ile sonuçlandı.