İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Ekonomi ve Finans








 Dr. Öğr. Üyesi Armağan Canan’ın "Ekolojik İktisatta Kalkınma Sorunu" Adlı Kitabı Çıktı


İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Armağan Canan'ın kitabı yayımlandı.


İktisat çeşitli alanları bir arada bulunduran bir bilimdir. Bir iktisatçının sadece salt iktisadi teorilere bağlı olarak kalkınmaya dair problemleri çözmesi mümkün değildir. Nasıl ki gökkuşağını tek bir renkle tanımlayamazsak, iktisat bilimi için de tek bir konunun varlığından bahsedilemez. Ekolojik iktisat ise gökkuşağının diğer renklerinden.

Son günlerde üzerine çokça araştırma yapılan ekolojik iktisat, nüfus artış hızının yükselmesiyle birlikte oluşan çevresel problemlerin kalkınma üzerinde nasıl bir etki yarattığı sorusuna cevap aramaktadır.Peki ekolojik iktisatta kalkınma sorunu nasıl çözüme ulaşacak? Ekonomi ve Finans Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Armağan Canan’ın Ekolojik İktisatta Kalkınma Sorunu adlı kitabı sizlere ekolojik iktisat ve kalkınma üzerine aklınızdaki sorulara cevap bulmanızı ve iktisadın farklı bir boyutunun var olduğunu gösterecektir. Astana Yayınlarından çıkan kitap, okuyucularıyla buluşmayı bekliyor. Şimdiden iyi okumalar dileriz.