Ekonomi ve Finans

Ekonomi ve Finans Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Şişman Doçentlik Unvanını Aldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ekonomi ve Finans bölümü değerli öğretim üyelerimizden Deniz Şişman 1991 yılında Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olmuştur. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde devam etmiştir.

Burada yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2012 yılında Marmara Üniversitesi’nde doktora derecesi almaya hak kazanmıştır. 2013 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi’ nde doktor öğretim üyesi olarak görev almaya başlayan değerli öğretim üyemiz 2018 yılında ˝Finansal Kiralama (Leasing) ve Ekonomi için Önemi: Riskler, Avantajlar˝ adlı makalesini, 3rd International Conference on Applied Economics and Finance adlı konferansta sunmuş ve bu çalışması ile Bilimsel Komite tarafından Uluslararası Ekonomi alanındaki en iyi makale yani “best paper” ödülünü almaya hak kazanmıştır. Pek çok eseri olan hocamız 2019 yılında Küreselleşme ve Küresel Kuruluşlar isimli kitabı bulunmaktadır.2020 yılında “Küresel Isınmada Ulusötesi Şirketlerin Rolü”, “Çin’in Küreselleşme İçinde Rolü: Yeni Bir Hegemon Mu?” adlı makalelerini kaleme almıştır. 2020 yılında doçent olan hocamızın daha nice başarılı çalışmalara imza atmasını diliyor ve yeni çalışmalarını merakla bekliyoruz.