İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Ekonomi ve Finans








 6.Gelişim-UWE Uluslararası Ekonomi ve Finans Konferansı


GELİŞİM-UWE Uluslararası Ekonomi ve Finans Konferansı İstanbul Gelişim Üniversitesi ve West of England Üniversitesi iş birliği ile altıncı kez 12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlendi.


Gelişim-UWE 6. Uluslararası Ekonomi ve Finans Konferansı’nın teması “dünya gelir dağılımında bölgesel eşitsizliklerin doğurduğu sonuçların ekonomik sosyal ve sağlık alanında değerlendirilmesi: Daha adil bir dünya için çözüm önerileri” oldu.
 
Konferansın ilk gününde açılış konuşmalarını University of Greenwich’ten Dr. Kefei You ve üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Onur Özdemir yaparken; ikinci günün açılış konuşmalarını University of the West of England’dan Dr. Linh Duong ve Gulati Institute of Finance and Taxation’dan Dr. Anoop S. Kumar gerçekleştirdiler.
 
İki güne yayılan yedi ayrı oturumda, dünyanın çeşitli bölgelerinden ve Türkiye’nin dört bir yanından katılım gösteren akademisyenler yaklaşık otuz farklı sunum gerçekleştirdi. Konferans temasını oluşturan gelir dağılımı ve bölgesel eşitsizlik gibi başlıkların yanı sıra, gündemi derinden etkileyen pandemi süreci, ‘Non-Fungible Tokens’ gibi konular da sunumlarda kendilerine yer buldu.
 
2017’den beri aralıksız devam eden Uluslararası Ekonomi ve Finans Konferansı, pandemi sürecinde kesintiye uğramayarak çevrimiçi gerçekleşmeye devam etmişti. Bu sene hibrit olarak düzenlenen konferansa katılım ve ilgi oldukça yüksekti