EKONOMİ VE FİNANS

29.05.2018 Sal 04:48
Ekonomi ve Finans Bölümü

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Ekonomi ve Finans Bölümü, ekonomi, finans, istatistik ve küreselleşme gibi alanlardaki kuramsal ve güncel bilgiyi kapsayan zengin müfredatı ile yükseköğretimden en fazla ilgi gören bölümlerden biridir. Hem ülkelerin, hem şirketlerin ekonomilerinin başarıyla yönetilmesinde etkin rol oynayan nitelikli bireyleri yetiştiren Ekonomi ve Finans Bölümü, ilk öğrencilerini 2013-2014 eğitim-öğretim yılında almıştır.

Programın müfredatı Avrupa’daki yükseköğretim kurumları arasında işbirliğini arttıran, öğrencilere uluslararası eğitimin ve tecrübenin kapısını açan AKTS(Avrupa Kredi Transfer Sistemi)’yle uyumlu oluşturulmuştur. Program disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek amacıyla çeşitli bölümlerden zorunlu ve seçmeli dersler içermektedir. Ekonomi ve Finans Bölümü ilk mezunlarını 2016-2017 eğitim-öğretim yılında vermiştir.