İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Halkla İlişkiler ve Tanıtım








 12. İLAD Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı Gerçekleştirildi


İLAD tarafından iletişim alanına ait programların akreditasyon süreçlerinde değerlendirici olarak görevlendirilmek üzere düzenlenen 12. Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı 06 Mart 2021 Cumartesi gerçekleştirildi. İGÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. Sacide Vural İLEDAK Başkanı olarak çalıştayda yer alırken, Prof. Dr. Ş. Güzin Ilıcak Aydınalp ise çalıştay sonunda Değerlendirici olmaya hak kazandı.


İnternet üzerinden gerçekleştirilen 12. İLAD Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı'nda İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, İLEDAK Başkanı Prof. Dr. Sacide Vural, İLEDAK Üyesi Prof.Dr. Senem Duruel Erkılıç ve İLAD Ölçütler Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Nilüfer Timisi, katılımcılara Yükseköğretimde akreditasyon, değerlendirme süreçleri, İLAD kriterleri, kurum ziyaretlerinde değerlendirme ve davranışsal boyut ve akreditasyon kararlarının tutarlılığının sağlanması konularında bilgi verdi, sürecin işleyişini, yönetimini ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Farklı üniversitelerden 18 akademisyen ve sektör temsilcisinin katıldığı 12. ILAD Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı, yükseköğretimde kalite standartları konulu sunumların ardından soru-cevap aşamasıyla devam etti. Bu çalıştay sonunda İLAD Değerlendirici havuzunun sayısı da 176'ya yükseldi. Çalıştayın sonunda bölüm başkanımız Prof. Dr. Ş. Güzin Ilıcak Aydınap'de İLEDAK Değerlendiricisi olmaya hak kazandı.

Çalıştaya eğitim fakültesi dekanları, profesör ve doçent seviyesindeki öğretim üyeleri ve yeni İLEDAK üyeleri katıldı. Çalıştay sonunda ILAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, katılımcılara İLEDAK Değerlendiricisi olmaya hak kazandıklarını duyurdu ve ardından katılımcılara sertifikaları gönderildi.