Halkla İlişkiler ve Tanıtım

5. Uluslararası Yeni Medya Konferansı 25-26 Kasım’da Gerçekleşecek

‘Dijital Eşitsizlik’ başlığıyla 25-26 Kasım tarihlerinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Yeni Medya Konferansı ücretsiz katılıma açık ve çevrim içi olarak gerçekleşecek.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından 25-26 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan V. Uluslararası Yeni Medya Konferansı, "Dijital Eşitsizlik" başlığını taşıyor. 2019 yılının son aylarından bu güne yaşadığımız Covid-19 pandemi sürecinde sıkça gündeme gelmekte olan dijital eşitsizlik, hem var olan toplumsal eşitsizliklerin yeni medya ortamlarında yeniden üretilmesine, hem de yeni iletişim teknolojileri ile birlikte ortaya çıkan yeni eşitsizliklere işaret etmektedir.

Bilimsel bilgiye erişimin kısıtlanmaması, ortak çalışma ve iş birliği ile bilimin ilerlemesinin desteklenmesi gerekliliğine olan inanç, ayrıca bilimsel bilgiye erişime getirilen sınırların yeni bir eşitsizlik yarattığı düşüncesi ile V. Uluslararası Yeni Medya Konferansı açık bilim ilkesini benimsemiştir. Bu doğrultuda hem dinleyiciler hem de sunum yapacak olan araştırmacılar için konferansa katılım açık ve ücretsizdir.

Oturumlar, Google Meet üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecek olup her oturuma ait bağlantı konferans programıyla birlikte katılımcılara iletilecektir. Sözlü sunumlar ortalama 15 dakika sürecek ve her oturumun sonunda tartışma ve soru-cevap bölümü için ek süre verilecektir. Daha sonrasında kabul edilen özetler hakem değerlendirme sürecinden sonra duyurulacaktır.

Konferansın alt başlıkları şu şekilde belirlenmiştir:
  • Açık bilim
  • Toplumsal cinsiyet
  • Dijital kapitalizm
  • Enformasyonel kapitalizm
  • Teknolojiye erişim sorunu
  • Uluslararası haber tekeli
  • Ekonomi-politik
  • Dijital eğitimde fırsat eşitsizliği
  • Dijital emek
  • Dijital gözetim
  • Madun çalışmaları

Detaylı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.