İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Halkla İlişkiler ve Tanıtım








 Aile içi şiddete dikkat!


İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Ayşenur Dönmez kadına yönelik şiddete dikkat çekti.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ayşenur Dönmez, aile içi şiddete dikkat çekmek için afiş çalışması gerçekleştirdi. Dönmez, yaptığı çalışma ile geçmişten günümüze Türkiye için büyük bir sorun olan aile içi şiddeti tekrar gündeme getirerek insanları konu ile ilgili bilinçlendirmeye çalıştı. Dönmez, bölge veya ilden bağımsız olarak Türkiye’nin her yerinde görülmekte olan aile içi şiddetin Türkiye için çok büyük bir sorun olduğunu belirterek bu konuda sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi, arkadaşlarını bu konuda farklı afiş tasarımı yapmaya davet etti.

Mor Çatı 2017 raporuna göre şiddete maruz kalan kadınların yüzde 63’ü kocaları tarafından şiddete uğramaktadır. Bu kadınların yüzde 90’ı yalnızca eşlerinden şiddet gördüğünü belirtirken yüzde 10’u ise yalnızca eşlerinden değil eşlerinin ailesi ve arkadaşları tarafından da şiddet gördüğünü söylemiştir. Bunun dışında, rapora göre; kadınlar yüzde 6 oranla eski kocaları tarafından, yüzde 3,5’lik oranla partnerleri, yüzde 6,5’lik oranla eski partnerleri, yüzde 10’luk oranla babaları,  yüzde 11’lik oranla ise hiç tanımadıkları birileri tarafından şiddete uğramaktadır. Söz konusu veriler kadına yönelik şiddetin boyutlarını ortaya koymaktadır.