İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Halkla İlişkiler ve Tanıtım








 Gelecek nesiller için halkla ilişkiler ve tanıtımın önemi


İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Ceyda Hazal Saray, Tuncay Azaphan İletişim Meslek Lisesi öğrencileri ile buluştu.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Ceyda Hazal Saray halkla ilişkiler ve tanıtımın önemini anlatmak amacıyla, Tuncay Azaphan İletişim Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Bu alanda okumak isteyen Gazetecilik 11’inci sınıf, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine, gelecekte mesleki alanda nelerin beklediğinin aktarıldığı bir sunum gerçekleştirildi. 

Sunumun ilk bölümünde halkla ilişkilerin ne olduğuna odaklanıldı. Bu mesleği kimlerin icra edebileceği, kişilerin hangi özelliklere sahip olması gerektiği üzerinde duruldu. Sunumun ilerleyen bölümlerinde Saray, bölümünün uygulama alanları olan reklamcılık, pazarlama, organizasyon, etkinlik yönetimi, sponsorluk, sosyal sorumluluk, marka iletişimini açıklayan bir konuşma yaptı.

Saray, lise öğrencilerine “Ne olursa olsun sevdiğiniz işi yapın ve sevdiğiniz bölümü okuyun. Hayat boyu sizinle olacak, her şeyi biraz bilin ama bir alanda çok iyi olun.” gibi öğütler verdi. Öğrenciler tarafından, “Sizce devlet üniversitesi mi yoksa vakıf üniversite mi daha iyi?” gibi sorular yöneltildi. Öğrenci Hazal ise, “ Kendini geliştirmek burada önemli olan, sertifikalar almak, kurslara gitmek, yabancı dil bilmek sizi öne taşır. Bunlar sizde mevcut olduğu sürece üniversiteleri devlet ya da özel diye ayırmanıza gerek yok ama ben İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden ve bölümünden çok memnunum” şeklinde cevap verdi.