İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Halkla İlişkiler ve Tanıtım








 İGÜ’lü öğrencilerden kadına yönelik şiddete sosyal farkındalık ve bilinçlendirme projesi


Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Burak Tenekeci ve Melike Güzel kadına yönelik şiddet hakkında farkındalık yaratmak için sosyal farkındalık ve bilinçlendirme projesi yaptı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Burak Tenekeci ve Melike Güzel, son zamanlarda artan kadına yönelik şiddete farkındalık kazandırmak için broşür hazırladı. 
 
Tenekeci ve Güzel, dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde kadınların sosyal, psikolojik veya fiziksel şiddet görmesi ve kadın cinayetlerinin çoğalması nedeniyle ortaya çıkan krize farkındalık sağlamak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla, sokaktaki insanlarla röportaj yaparak hazırladıkları broşürleri dağıttılar.
 
Türkiye’de aile içi şiddette karşı sessiz kalınmaması gerektiğine vurgu yapan Tenekeci ve Güzel, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ortaya koydu. Röportaj boyunca genel olarak olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren öğrenciler, kadına yönelik şiddeti destekleyen tepkilerde aldıklarını belirtti.
 
Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi toplantısında paylaşılan verilere göre, Türkiye'de 2016'da 304, 2017'de 353, 2018'de 280 ve 2019’da toplam 299 kadın öldürüldü. Bu cinayetlerin yüzde 72,8’inin evde işlendiği, faillerin yüzde 95’inin eş, partner ya da akraba olduğunu açıklandı. Söz konusu veriler kadına yönelik şiddetin boyutlarını ortaya koymaktadır.