İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Halkla İlişkiler ve Tanıtım








  İİSBF Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi


İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nin Akademik Genel Kurul toplantısı, 24 Şubat 2020 tarihinde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhan Aykaç, Sayın Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu, Prof. Dr. Nail Öztaş ve Sayın Dekanımız Prof. Dr. Kürşat Yalçiner'in katılımıyla gerçekleştirildi.


Akademik kurul toplantısının gündeminde: öğrencilerle ilgili istatistiki veriler, akademik kadro, akademik yayınlar, bahar dönemi öncelikleri ve aramıza yeni katılan akademik personel ile başarı ödülleri konuları yer almıştır.

Sayın dekanın sunumunda, fakültemizin öğrenci sayısında ve özellikle de yabancı öğrenci sayısında önceki yıla oranla gözle görülür bir artış olduğu vurgulanmıştır. Ayrıca, fakültemizin akademik kadrosunda %15’lik bir değişim olmakla birlikte akademik personel sayımızın bir önceki yıla kıyasla değişmediği, öğretim elemanlarımızın 2020 yılında yaptıkları bilimsel çalışmalarla üniversitemizin tanınırlığına önemli derecede katkı sağladıkları ifade edilmiştir. Toplantıda aramıza yeni katılan akademik personel ile farklı yayın kategorilerinde ilk beş içerisinde yer alan personel tanıtılmış başarı dileklerimiz kendilerine iletilmiştir.

Sayın dekanın sunumundan sonra Sayın rektörümüz ve Sayın rektör yardımcımız, Bahar dönemine ilişkin önceliklerimize ilişkin değerlendirmeler yapılmış ve direktifler verilmiştir.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi 2020 Yılı Yayın Raporu Yayımlandı

Fakültemizin 2021 yılı hedeflerini planlamak ve yayın politikasına yön vermek maksadıyla, kıymetli öğretim elemanlarımızın, 1 Ocak 2020- 31 Aralık 2020 tarihleri arasında yaptıkları yayınlar, fakültemiz araştırma görevlileri Ahmet Can Şenlik, Selin Yalçıntaş, Büşra Önler ve Onur Kaya’dan oluşan yayın izleme ekibi tarafından 4 indeks grubunda taranmıştır. 

Söz konusu taramada 2020 Ekim doçentlik başvuru kriterlerinde yer alan puanlama ve yayın türleri temel alınmıştır. Bu tarama sonucu oluşturulan İİSBF 2020 Yılı Yayın Raporu fakültemiz web sayfasında yayımlanmıştır.

Raporda, İİSBF’de 2020 yılında yapılan akademik çalışmalar kapsamında SSCI, SCI, SCI-E, AHCI yayın türünde yer alan dergilerde yayınlanmış 95 adet makale, Uluslararası Alan İndeksi ISI (ESCI ve SCOPUS) dizinlerinde yer alan 78, ULAKBİM dizininde yer alan 33 ve diğer indekslerde yer alan 78 makale olduğu bilgisine yer verilmiştir. 

Özellikle, SSCI, SCI, SCI-E, AHCI ile Uluslararası Alan İndeksi ISI (ESCI ve SCOPUS) dizinlerinde türündeki yayınların çok oluşu, İİSBF’nin uluslararası ve kaliteli yayın kapasitesinin yüksek olduğuna işaret etmektedir.