İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Halkla İlişkiler ve Tanıtım








 İLAD 1. Öğrenci Değerlendirici Eğitim Çalıştayı Gerçekleşti


İGÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sacide Vural İLAD 1. Öğrenci Değerlendirici Eğitim Çalıştayı’nda eğitmen olarak yer aldı.


İLAD iletişim eğitiminin akredite edilmesi ve kalitesinin iyileştirilmesi için gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek öğrencilerin değerlendirme ekiplerine katılımını artırmak ve öğrencileri değerlendirici olarak yetiştirmek amacıyla kapsamlı bir uluslararası öğrenci çalıştayı düzenlendi.

Pandemi nedeniyle online ortamda gerçekleştirilen İLAD 1. Öğrenci Değerlendirici Eğitim Çalıştayı’na Azerbaycan, KKTC ve Türkiye’den 13 üniversitenin iletişim fakültelerinden lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 42 öğrenci katıldı.

İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu İLEDAK'ın ekiplerinde yer almaları için öğrencilere gerekli bilgi ve eğitim İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, İLEDAK Başkanı ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sacide Vural, İLEDAK Üyesi Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç ve deneyimli Öğrenci Değerlendiricisi Sercan Gündoğar tarafından aktarıldı.

Öğrenci değerlendiriciler, saha ziyaretlerinde değerlendirilen programın öğrencileri ile görüşmeler yaparak izlenimlerini ve öğrenci görüşlerini ekip başkanına ileterek öğrencilerin akreditasyon süreçlerine paydaş olarak daha etkin katılımını sağlıyor.

Çalıştayda eğitim alan öğrenciler bu dönemde İLEDAK ekiplerinin yapacağı saha ziyaretlerine katılarak görev alacaklar.