İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Halkla İlişkiler ve Tanıtım








 Ödüllü Yönetmen Erdem Tepegöz ile “Üretimden Dağıtıma Sinemada Ortak Yapım Projeleri” Adlı Söyleşi Gerçekleştirildi


Dr. Öğr. Üyesi Remziye Köse Özelçi’nin moderatörlüğünde gerçekleşen “Üretimden Dağıtıma Sinemada Ortak Yapım Projeleri” adlı söyleşinin konuğu Ödüllü Yönetmen Erdem Tepegöz oldu.


İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı ve aynı zamanda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde de ders vermekte olan Dr. Öğr. Üyesi Remziye Köse Özelçi’nin moderatörlüğünde; Yönetmen Erdem Tepegöz’ün konuk olduğu “Üretimden Dağıtıma Sinemada Ortak Yapım Projeleri” adlı söyleşi, 28 Aralık 2020 Pazartesi günü saat 15:00-16:30 arasında gerçekleştirildi.

Söyleşide Tepegöz, distopik-bilim kurgu türündeki Gölgeler İçinde (2020) adlı son filminin yapım sürecindeki deneyimlerini öğrencilerimize aktardı. Başarılı bir filmin ortaya çıkmasında ön hazırlığın ve bütçenin önemini vurgulayan Tepegöz, bir yönetmenin yazım ve yaratım aşamasında her zaman arayış içinde, yeniliğe açık, sorgulayıcı hatta şüpheci olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Kendi filmlerinden örnekler vererek bazı detayların okuma provalarında dahi değiştiğini; senaryo yazımının bitmeyen bir süreç olduğunu da belirten Tepegöz, söyleşinin sonunda öğrencilerimizden gelen soruları yanıtladı.