İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Havacılık Yönetimi








 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü


7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü'nün kısa tarihi.


7 Aralık 1944’te dünya genelinde sivil havacılık faaliyetlerinin emniyetli ve düzenli bir şekilde sürdürülmesi amacıyla Şikago Sözleşmesi imzalanmış ve bu sözleşme ile Birleşmiş Milletler'e bağlı olarak Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kurulmuştur.

7 Aralık 1944’te Şikago Sözleşmesi ile kurulmuş olan ve Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü, kuruluşunun 50. yılı olan 1994 tarihinde alınan karar neticesinde 7 Aralık gününü "Dünya Sivil Havacılık Günü" olarak ilan etti.

1994’ten günümüze kadar olan süreçte örgüte üye tüm ülkeler her yıl 7 Aralık gününü Uluslararası Sivil Havacılık Günü olarak kutluyor.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Uygulamalı Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi bölümlerinin organize ettiği etkinlik kapsamında "7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü" İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde coşkuyla kutlandı. J Blok Mehmet Akif Ersoy konferans salonunda düzenlenen etkinlikte havacılığa ve 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü'ne dair önemli noktaların altı çizildi ve etkinlik kokteyl ile sonlandırıldı.