Havacılık Yönetimi

Gökyüzü Ay-Yıldızlı Sıcak Hava Balonuyla Renklendi

Geçtiğimiz günlerde 2.si düzenlenen Uluslararası Kapadokya Sıcak Hava Balon Festivali gurur verici anlara sahne oldu. Festival kapsamında, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla üretilen Türk bayrağı şeklindeki balon gökyüzü ile buluştu.

Ekiplerin yoğun hazırlıkları tamamlamasının ardından şişirilerek peribacaları üzerinde yükselen ay-yıldızlı sıcak hava balonuna seyircilerin ilgisi büyüktü. Festivalde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türk sivil havacılığının sıcak hava balon operasyonlarında yaşanan gelişmelerin gurur verici olduğunu ifade etti. Yerli sıcak hava balonunun üreticisi Pasha Balloons Yönetim Kurulu Başkanı Halis Aydoğan ise Türkiye'de yerli balon üretimine başlayan ilk firma olduklarını, Türk bayrağı tasarımlı balonu üretmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti. İlgi çekici festival 30 Ağustos'ta sona erdi.