Havacılık Yönetimi

İsmini Kadınlardan Alan Havalimanları

Web tabanlı bir seyahat şirketi olan Netflights'ın yaptığı bir araştırmaya göre, dünya genelinde 352 havalimanı, ismini ünlü insanlardan almış. Bu ünlü insanlar arasındaki kadınların sayısı ise yalnızca 16.

Havalimanına isimleri verilen kadınlar kraliyet ailesine mensup olmak, başarılı bir siyasi kariyere sahip olmak gibi çeşitli farklı özelliklere sahip. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na adını veren "Sabiha Gökçen" ise hem Türkiye'nin hem dünyanın ilk kadın savaş pilotu unvanını taşıyor.

Araştırma yürütücüsü Netflights Genel Müdürü Andrew Shelton konuya ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu:

"Havalimanları, sivil bir gurur kaynağı ve mühendislik harikası olmasının yanı sıra, insan başarısının da simgesidir. Havalimanı sahipleri haklı olarak tesislerine müzisyenlerden politikacılara kadar seçkin insanların adını veriyor. Ancak kadınların, -özellikle havacılığa katkıda bulunanların- başarılarının bu kadar az tanınıyor olmasını, düzeltilmesi gereken bir durum olarak görüyoruz. Havaalanları, herkese ait ve herkesin kendini eşit hissettiği yerler, kısacası "fairports" olmalıdır"

"Fairports" araştırması ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için tıklayınız.