İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Havacılık Yönetimi








 Türk Hava Yolları Geleceğe Nefes Oluyor




Ülkemiz Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayarak birçok alanı etkisi alan yangınlarla mücadelesini sürdürüyor. Milli Bayrak Taşıyıcımız Türk Hava Yolları, can ve mal kayıplarına neden olan orman yangınlarından etkilenen bölgelerde ormanlarımızı geri kazanmak için başlatılmış olan fidan dikme kampanyasında öncü rol üstleneceğini açıkladı.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Hava Yolları arasında yürütülecek olan "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" kampanyası kapsamında bayrak taşıyıcı hava yolumuz 150 bin adet fidanı mevsiminde toprakla buluşturacak. 150 bin sayısı aynı zamanda 2021 yılında taşınan günlük bazdaki en yüksek yolcu sayısını ifade ediyor.

Milletimizin zor zamanlarında yanında olmayı kendisine görev edinen Türk Hava Yolları çalışanları, ihtiyaç listesi oluşturmak ve yardımda bulunmak için gönüllü olarak yangın bölgelerine gidiyor. Ayrıca Elazığ ve İzmir depremlerinde arama-kurtarma çalışmalarında bulunan, kabin ve kokpit çalışanlarından oluşan AFAD eğitim sertifikalı THY ekipleri yangın söndürme çalışmalarında da görev alıyor. Turkish Cargo ve TGS içindeki gönüllü ekipler de yangın söndürme, arama-kurtarma, malzeme tedariği gibi alanlarda yangın bölgelerine destek sağlamaya devam ediyor.