İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI (İNGİLİZCE)

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Tarihçesi

28.05.2018 Pzt 09:29
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, dil, edebiyat, felsefe, çeviri ve yabancı dil eğitimi gibi alanları kapsayan zengin müfredatıyla oldukça ilgi görmektedir.

Dil ve edebiyat alanındaki en popüler bölüm olan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, ilk öğrencilerini 2016-2017 eğitim-öğretim yılında almıştır. Programın müfredatı AKTS(Avrupa Kredi Transfer Sistemi)’ye uyumlu olacak şekilde oluşturulmuştur. Avrupa ülkelerindeki yüksek öğretim kurumları arasında işbirliğini geliştirmek üzere geliştirilen bu sistem öğrencilere de uluslararası imkanlar sunmaktadır. ve disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek amacıyla çeşitli bölümlerden zorunlu ve seçmeli dersler içermektedir İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ilk mezunlarını 2019-2020 eğitim-öğretim yılında verecektir.