İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI (İNGİLİZCE)

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Tarihçesi

28.05.2018 Pzt 09:29
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

Gittikçe daha da küreselleşmekte olan dünyada, tüm yazılı ve sözlü iletişimin temelinde yer alan dil ile birlikte toplumu ve kültürü anlamak ve çözümlemek için elzem olan edebiyatın konumu, önem kazanmaktadır. Bu bağlamda felsefe, sosyoloji, antropoloji vb. alanlarla iç içe olan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü; benliğin, kültürün ve bunları oluşturan anlam üretme mekanizmalarının metinsel ve toplumsal düzeyde çözümlenmesi için çok önemli bir konumda bulunmaktadır. İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde çalışmalarına devam eden İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, günümüzün en ilgi duyulan bölümlerinden biri olarak ilk öğrencilerini 2016-2017 eğitim-öğretim yılında almıştır.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, müfredatı üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda AKTS’ye (Avrupa Kredi Transfer Sistemine) uyumlu olacak şekilde oluşturulmuş ve ilk mezunlarını 2019-2020 eğitim-öğretim yılında vermiştir. Çoğunlukla teorik derslerin verildiği ve İngiliz edebiyatına ek olarak Amerikan edebiyatı ve felsefe ile de iç içe geçmiş bir müfredatı bulunan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, her yıl kendisini geliştirmeye devam etmekte, bilime ve topluma katkı sağlama hedefini her daim taşımayı sürdürmektedir.