İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

İşletme








 Finansal refahın tohumlarını ekmeye nasıl başlanır!


Birçok insan için bahar, yeni bir başlangıç ​​için bir fırsattır. Ayrıca, Covid-19 pandemisinin iki yıllık yıldönümünü de ekleyin, kontrolü geri alma, basitleştirme ve baştan başlama ihtiyacı her zamankinden daha güçlü olabilir. Öyleyse neden aynı düşünceyi mali durumunuz için de kullanmıyorsunuz? Baharın yaklaşmasıyla birlikte, finansal refah yolunda ilerlemek için daha iyi bir zaman olamaz.


 


Nasıl başlayacağınız aşağıda açıklanmıştır:


Gelirinizi ve harcamalarınızı analiz edin - maaşları, hisse senedi temettülerini ve hediyeleri içeren toplam gelirinizi hesaplayarak başlayın. Sonra tüm bu banknotların nereye gittiğini düşünün.


Harcama yönergeleri oluşturun - önceki iki yıl boyunca kafeste tutulduktan sonra, şimdi bir satın alma çılgınlığına başlamanız cazip gelebilir. Paranızı gerçekten neye harcamak istediğinizi düşünün ve ardından ona göre bir bütçe oluşturun.


Borçlarınızı inceleyin - kredi kartınızı her ay tam olarak ödemezseniz, aylık harcamalarınızın net bir resmini alamayabilirsiniz. Ayrıca faiz maliyetleri tahakkuk edecek.


Buluşun ve tartışın - paranızı kendi başınıza temizlemeye çalışmayın, bunun yerine arkadaşlarınızla ve ailenizle sohbet edin.


Tasarruf etmenin önemini göz ardı etmeyin - salgın, acil durum fonlarına sahip olma ihtiyacının altını çizdi. Finansal rezervlerinizi oluşturmak için kenara para ayırmaya başlayın.


Kulağa ilginç gelmese de, finansal hayatınızı düzenli tutmak yalnızca kısa vadeli fırtınaları atlatmanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda sizi uzun vadeli finansal başarıya hazırlayacaktır.