İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

İşletme








 Goldman Sachs CEO'su Küçük İşletmelerin Hayatta Kalacağını Öngörüyor


küçük işletmeler ve pandemi


Pandeminin küçük işletmelere etkisi üzerine görüşlerini paylaşan Amerikan Yatırım Bankası Goldman Sachs'ın CEO'su David Solomon, Axios'a  açıklamalarda bulundu. 

Solomon, pandemi krizi etkisiyle zorlu süreçler geçiren küçük işletmelerin, krizde kaydettikleri yenilikler sayesinde pandemi sonrasında avantaj yakalayacaklarını belirtti. Pandemiden önce teknoloji yatırımlarını ertelemiş olabilen küçük işletmeler, pandemiyle beraber zaruri olarak müşterileriyle dijital iletişim kurmak zorunda kaldı. Bu da küçük işletmelerin, teknolojiye ve dijitalleşmeye daha çok yatırım yapmalarına fırsat verdi. Solomon'a göre bu yatırımlar, küçük işletmelerin işlerini daha da kolaylaştırmalarını sağlayacak. Çünkü David Solomon, uyum sağlama yeteneğinin küçük işletmeler için en büyük hayatta kalma özelliklerinden biri olduğunu düşünüyor.

Bununla birlikte Goldman Sachs  pandeminin küçük işletmelere etkisini ölçebilmek için bir araştırma da yürüttü. Washington'daki işletmeler üzerinden yapılan ve 893 katılımcı içeren çalışmaya göre, siyah işletme sahiplerinin ve kadınların pandeminin küçük işletmeler üzerindeki olumsuz etkisini daha fazla hissettiği gözlemlendi.

Solomon, bu noktada tünelin sonundaki ışığa ulaşmamız ve pandemiyi geçmemiz için biraz daha fazlasını yapmamız gerektiğini belirtti. Piyasalar ve reel ekonomi arasındaki uçurumdaki iyileşmenin ise düz bir çizgi şeklinde olmayacağını; yol boyunca tümsekler olacağını da ekledi.

Goldman Sachs'ın sürdürülebilirlik ve kapsayıcı büyüme çabası üzerine çalışan Dina Powell McCormick ise müşterilerden sürdürülebilir bir toplum içinde işlerini nasıl değiştirebilecekleri ve daha fazlasını yapabilecekleri konusunda fikir, sermaye, düşünce ve tavsiyeler için muazzam bir talep aldıklarını açıkladı.