İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

İşletme








 Kasım Ayı Kitap Önerisi: Yolveren


Kasım Ayı Kitap Önerisi: Yolveren


2007 yılında Amerika’da “Go-Giver” adıyla yayımlanan ve Türkçe’ye “Yolveren” adıyla çevirilen eser, Joe adında başarıyı hedefleyen, azimli bir gencin hikayesini anlatmaktadır. Bob Burg ve John David Mann’in yazarlığını yaptığı bu kitap, biz okuyuculara günümüzün değişken piyasasında, kişisel ve kurumsal seviyelerde daha kârlı ve sürdürülebilir büyüme konusunda ilham vermektedir. MediaCat tarafından basılan bu kitapta, Google, Red Bull, Diesel, P&G ve daha pek çok şirketten örnekler sunulmaktadır.  
 
Hikaye, bir girişimci olan ve başarısız geçen bir çeyreğin sonunda umutsuzluğa kapılan Joe’nun yardımına esrarengiz birisi yetişmesi ile başlar. Bu esrarengiz kişi, efsanevi bir danışman olan ve hayranları tarafından başkan olarak çağırılan Pindar’dır. Bu tanışmadan sonra Pindar ile Joe iki hafta süren bir gezintiye çıkar. Pindar, Joe’yu “Go-Giver” olarak adlandığı danışanları ile tanıştırır. Öncelikle bir restoran sahibiyle, sonra bir CEO, ardından bir finansan danışman, emlak komisyoncusu ve bir “bağlantıcı” ile tanıştırır. Pindar’ın bu “dostları”, Joe’ya “Bulutların Ötesinde Bir Başarının” beş kuralını anlatır. Bu sayede Joe, almaktan ziyade vermenin önemini anlar; devamlı olarak başkalarına değer katmanın beklenmedik ve inanılmaz bir şekilde geri döndüğünü öğrenir.
 
Kısacası “Yolveren”, orijinal adıyla “Go-Giver”, “vermeyi” günlük hayatta algıladığımızdan daha farklı bir bakış açısıyla sunan, “ver ki alasın” sözüne yeni bir bakış getiren ve “Bulutların Ötesinde Bir Başarının Beş İlkesi” bizlere sunan, iç ısıtıcı ve ilham verici bir hikaye olarak bir okuyuculara sunulmuştur.
 
Künye:
 
Özgün Adı: Go-Giver
Yazar: Bob Burg, John David Mann
Çevirmen: Ozan Mert Özkan, Duygu Ergün
Sayfa Sayısı: 128
Basım: Mediacat, 2009.