İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

İşletme








 Xbox Yeni Oyun Konsolunu Tanıttı


Sanayileşmenin ivme kazanmasıyla beraber sayısı günden güne artış gösteren İşletmelerin faaliyetlerin bir ucunun dünyanın aleyhine olduğu su götürmez bir gerçek.


Hal böyle olunca da pek çok örgüt, dünya için toplanarak çeşitli çalışmalar yürütüp, bu çalışmaların sonuçlarını rapor halinde sunmaktadır. Sürdürülebilirlik de son yıllarda kuruluşların sıkça tartıştığı bir konu olarak gündeme gelmiştir.

Sürdürülebilirlik en basit ifadeyle, üretim ve çeşitliliğin devamlılığı sağlanırken insanlığın yaşamının daimi kılınmasıdır. Başka bir deyişle sürdürülebilirlik, kendi ihtiyaçlarımızı, gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün vermeden karşılayabilmemizdir.

Hassas bir konu olması, devletler ve devlet üstü kuruluşlar tarafından sıkça gündeme getiriliyor olması, firmaların sürdürülebilir çevre politikaları geliştirmesine zemin oluşturmuştur. 2018 yılında KFC, pirinç kâğıtlarından yenilebilir ambalaj üreterek sürdürülebilirlik adına başarılı bir hamle yapmıştır. (Detaylı bilgi için tıklayınız) Bugünlerde ise benzeri bir hamleyi Xbox’dan görmekteyiz.

Xbox, plastik sürahi, CD, otomotiv farı vb. ürünlerin geri dönüştürülmesi suretiyle ürettiği oyun konsollarını tanıtarak sürdürülebilir çevre dostu markalar arasında yerini aldı. Kablosuz olarak üretilen bu oyun konsolları aynı zamanda kullanılabilirlik açısından da kullanıcılarına kolaylıklar sunuyor. (Detaylı bilgi için tıklayınız)