Lojistik Yönetimi

Prof. Dr. Aydın Başbuğ Türk hukukunda sendikal haklar sempozyumuna katıldı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun birlikte düzenlemiş olduğu "Türk Hukukunda Sendikal Haklar' konulu sempozyuma Prof. Dr. Başbuğ bir tebliğ ile katıldı.

Başbuğ tebliğinde, sendikal hareketlerin korunması ve güvence altına alınması için  önemli hukuki değişiklikler yapıldığını fakat bu değişikliklere rağmen sendikalaşma oranında bir değişiklik olmadığını dolayısıyla asıl sorunun güvenceleri arttırmak olmadığı ayrıca toplu pazarlık hakkınının korunması ve geliştirilmesi olduğunu söyledi. Son zamanlarda toplu iş sözleşmesi hakkının geliştirildiği, bu sayede bir anda yüzbinlerce kişinin sendikalı olabildiğini vurguladı. Başbuğ, mevzuatımızda toplu pazarlık hakkını önleyici birçok düzenlemelerin bulunduğunu iddia ederek konuşmasına somut örnekler vererek sonlandırdı.