İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Radyo, Televizyon ve Sinema








 “9. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri” Sahiplerini Buldu


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM)’nin düzenlediği 9. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri sahiplerini buldu. Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirilen ödül töreninde kısa film, belgesel ve animasyon dallarında ödüller sahiplerini buldu.


Orhan Tekeoğlu’nun Fatma Kayacı’nın Bilinmeyen Hikâyesi isimli belgeseli ''Ulusal En İyi Belgesel, Belgesel Dalında En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni'' ödüllerini kazandı. Bu kategoride En İyi Kurgu Ödülü, Bulak filmiyle Zoran Furkan Cömert’in, Jüri Özel Ödülü Ada’m filmiyle Turgay Kural’ın oldu. Ada’m filmi aynı zamanda En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünün sahibi oldu.

Törende En İyi Kurmaca Film kategorisinde Amil Amal’ın Tremble isimli filmi ödül alırken En İyi Senaryo ödülünü Reza Fathi’nin Zamharir filmi, En İyi Belgesel Ödülü'nü Mohammed Alimoradi’nin My Name filmi aldı. Uluslararası İpekyolu En İyi Yönetmen ödülü Bir Nehir Kıyısında adlı filmiyle Muhammed Furkan Daşbilek’in olurken En İyi Animasyon Ödülü'nü Shokir Kuziboy’un Girl and Cloud isimli filmi aldı. Kurmaca Jüri Özel Ödülü Begaly Shibikeyev’in The Bird, Kurmaca Jüri Mansiyon Ödülü, Shraddha Bilwal’in Circular Route, Belgesel Jüri Özel Ödülü Latif Latifsoy’un Anya ve Belgesel Jüri Mansiyon Ödülü ise Ahmed Alsammar’ın The Last Dance filmine verildi.

Animasyon dalında Emir Aytemür’un Buz İçin Çığlık filmi En İyi Film ödülünü, Emrah Özçelik’in Paralel Evrim filmi En İyi Yönetmen ödülünü kazanırken, En İyi Animatör ve En İyi Senaryo ödülü Pimino filminin oldu. Nur Özkaya’nın Sudan Çıkmış Balık isimli filmi Jüri Özel Ödülü’ne sahip oldu.

“SETEM Emek Ödülü” duayen yönetmen ve senarist Yavuz Turgul’a verildi.