Radyo, Televizyon ve Sinema

“Televizyonda Ne Var? - Televizyoncular Kendilerini Anlatıyor” Etkinliği Düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği ve Dr. Öğr. Üyesi Özgür Evren Arık’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Televizyonda Ne var?-Televizyoncular Kendilerini Anlatıyor” isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Tüm okul öğrencilerinin katılımına açık olan etkinlikte CNN Türk program yönetmeni Mehmet Arif Önalan ile CNN Türk program yapımcısı ve sunucusu Melis Özcan konuk oldu. Yirmi beş yıldır çeşitli projelerde kameraman, fotoğraf eğitmeni ve görüntü yönetmeni olarak görev almış olan Önalan, yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği CNN Türk’te yayınlanan “O” isimli belgeselin yapım sürecinden bahsetti. Önalan, spiker olmak isteyen öğrencilerin sokağın diline çok iyi hâkim olmaları gerektiğini belirtirken yönetmen olmak isteyen öğrencilerin senaryodan görüntü yönetmenliğine kadar her alanda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. Uzun yıllar dizi ve sinema filmlerinde yönetmen yardımcısı ve senarist olarak çalışmış olan aynı zamanda program yapımcısı ve sunucusu Özcan ise seyircinin nabzını yakalamak isteyen her sinema-televizyoncunun gündemi yakından takip etmesi gerektiğini ifade etti. Özcan, televizyon programı veya belgesel çekmeden önce içeriğin konusuna yönelik ön araştırmanın titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Etkinlik, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.