İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Radyo, Televizyon ve Sinema








 2020-2021 öğretim yılına başlayacak öğrenciler için bölüm oryantasyon toplantısı düzenlendi


İstanbul Gelişim Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkan V. Doç. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’ın katılımıyla 2020-2021 öğretim yılına başlayacak olan Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü birinci sınıf öğrencileri için bölüm oryantasyon toplantısı düzenlendi. Toplantı tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle online ortamda gerçekleştirildi.


“GELİŞİMLİ OLDUĞUNUZ İÇİN ÇOK ŞANSLISINIZ”


Buluşmada Aydınalp öğrencilere gerek akademik kadronun yetkinliği gerekse müfredattaki derslerin zenginliğinden bahsederek Gelişimli oldukları için şanslı olduklarını ifade etti. Özellikle Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün AQAS tarafından akredite edilmesi sayesinde öğrencilerin mezun oldukları takdirde diplomalarının uluslararası alanda geçerlilik kazandığını ifade etti.
 
“ERASMUS+ PROGRAMI SİZİN İÇİN KAÇIRILMAMASI GEREKEN BİR AVANTAJ”

Oryantasyonda, akademik işleyiş hakkında da bilgi verildi. Öğrencilerin alması gereken dersler, bölümün uzmanlık alanı olan “Sinema ve Televizyonda Yönetim” ve bölümün farklılık noktalarına değindi. Akademik hiyerarşi, pandemi nedeniyle derslerin işlenişinin nasıl gerçekleştirileceği konularında açıklamalarda bulundu. Toplantıda Erasmus+ değişim programı, çift ana dal ve yan dal programları, ders saatleri, kariyer imkânları, sınav süreci, öğrenci kulüpleri ve okul etkinlikleri hakkında konuşuldu. Aydınalp öğrencilerin Erasmus+ imkânından faydalanmalarını istediğini özellikle belirtti. Erasmus Programı’na katılmanın kişilere tanımak, öğrenmek adına fırsatlar sunduğunu ve beraberinde dil öğrenmeyi de sağladığını belirterek iş sektöründe bir adım öne geçmeye yardımcı olduğunu ifade etti. Radyo, Televizyon ve Sinema alanında profesyonel yetkinliklere sahip olmak için güncel trendleri takip etmenin gerekli olduğunu, bu anlamda kültürlerarası iletişim becerilerine de ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Aydınalp “entelektüel birikimini geliştiren, dünyayı takip eden bireyler haline gelebilmek adına Erasmus Programı’nın faydalı olduğunu” da sözlerine ekledi.
 
“İLK YILDAN İTİBAREN NOT ORTALAMALARINIZI YÜKSEK TUTMAYA GAYRET EDİN”


Çift ana dal ve yan dal programları hakkında da bilgiler veren Aydınalp, belirli bir not ortalaması başarısını sağlayan öğrencilerin ilgi duydukları bir alanda ücretsiz olarak ikinci bir diploma alma haklarının olmasının okulun sağladığı çok önemli ve güzel bir uygulama olduğunu ifade etti. Öğrencilerin çift ana dal ve yan dal imkanından faydalanmak için ilk yıldan itibaren derslerinde başarı göstermesini ve not ortalamalarını yüksek tutmalarını istedi.

Aydınalp toplantı sonunda öğrencilerin bölüm hakkında öğrenmek istedikleri soruları yanıtladı ve öğrencilerin taleplerini dinledi. Bölüm öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerine merak ettikleri her konuyu mail aracılığıyla danışabileceklerini ifade ederek toplantıyı sonlandırdı.