İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Radyo, Televizyon ve Sinema








 9. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri Kapsamında Düzenlenen “Ustalarla Buluşma” Etkinlikleri Başlıyor


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM)’nin düzenlediği 9. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri kapsamında “Ustalarla Buluşma” etkinlikleri gerçekleşecek.


1 Aralık’ta Biket İlhan’ın “Yönetmenlik” etkinliğiyle başlayan Ustalarla Buluşma, 2 Aralık’ta Öktem Başol ile “Senaryo” etkinliğiyle, 3 Aralık’ta yönetmen ve sinema eleştirmeni Engin Ayça tarafından düzenlenen “Dünya Sinemasında Türk Sinemasının Yeri” başlıklı etkinlikle devam edecek ve 4 Aralık’ta oyuncu Gülsen Tuncer’in “Oyunculuk” etkinliğiyle tamamlanacak. Ustalarla Buluşma, Atlas 1948 Sinema Müzesinde ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Ustalarla Buluşma
 
Ayrıca 3 Ekim 2021 tarihinde başvuruları sona eren yarışmada ulusal ve uluslararası kategorilerde ödüller sahiplerini bulacak. Ulusal kategorideki filmler; belgesel, animasyon, kısa film kategorilerinde yarışacak. Uluslararası ödül kategorindeki filmler ise en iyi kurmaca film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi belgesel, en iyi animasyon ve jüri özel ödülü dallarında yarışacak. Etkinliklere ve yarışmaya ilişkin duyuruları takip etmek için tıklayınız.