Radyo, Televizyon ve Sinema

Arş. Gör. Erdem Türkavcı’nın Makalesi Yayımlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Erdem Türkavcı’nın makalesi yayımlandı.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi – Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Erdem Türkavcı’nın yazarlığını Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu ile birlikte üstlendiği Çok Güzel Hareketler 2 ve Güldür Güldür Show İsimli Komedi Programlarında Toplumsal Cinsiyet Rollerinin Temsili isimli makale çalışması, Mediaj Uluslararası Medya ve İletişim Araştırmaları Hakemli Dergisi’nde yayımlandı.

Cinsiyet ve toplumsal cinsiyet, toplumsal cinsiyetin toplumsallaşması, Türk televizyonunda komedinin dönüşümü isimli ana başlıklarından oluşan araştırmada, Çok Güzel Hareketler 2 ve Güldür Güldür Show isimli komedi programlarından toplamda on altı skeç incelenmiştir. Yöntem olarak içerik analizinin kullanıldığı araştırmada elde edilen bulgular, çalışmanın üçüncü bölümünde ortaya konmuş, değerlendirme bölümünde tartışılmıştır.

Makaleye erişmek için: https://dergipark.org.tr/tr/pub/mediaj/issue/58567/824018