Radyo, Televizyon ve Sinema

İstanbul Modern Sinema’da “İlham Perileri” Seçkisi Başlıyor

Küresel salgın süresince kapanan sinema salonlarına bir alternatif olarak doğan çevrimiçi gösterimler çeşitli sanat müzeierinin bünyesinde sürmeye devam ediyor. Çevrimiçi sinema gösterimlerinde önemli etkinlikler düzenleyen İstanbul Modern Sinema güncel programını açıkladı. İlham Perileri adıyla duyurulan etkinlik 18-30 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi olarak izleyiciyle buluşacak.

İlham Perileri gösterim seçkisi, ilhamın gelmesi, kaybolması veya ilahi güçlere sahip olmak gibi temalardan oluşan belgesel ve kurmaca filmlerden oluşuyor. Programın açılış filmi, İstanbul Modern Film Küratörü Müge Turan ve sinema eleştirmeni Engin Ertan’ın yönetmen Christian Petzold ile gerçekleştirdikleri röportaj olacak. Ayrıca film seçkisi arasında Rembrant’ın sanat hayatını konu edinen belgesel Benim Rembrandt’ım, korku yazarı Shirley Jackson’ın hayatından izler taşıyan Shirley ve Sudan’daki baskıya rağmen film yapmaya çabalayan dört yönetmenin yaşadıklarını anlatan Ağaçlardan Bahsetmek filmleri yer alıyor.

İlham Perileri programını İstanbul Modern’in web sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.