Radyo, Televizyon ve Sinema

Ödüllü Yönetmen Erdem Tepegöz Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün Düzenlediği Sinema Söyleşisine Katıldı

Ödüllü Yönetmen Erdem Tepegöz Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği Sinema söyleşisine katıldı.

Ödüllü yönetmen Erdem Tepegöz, İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün ev sahipliğini üstlendiği sinema söyleşisine konuk oldu. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Remziye Köse Özelçi’nin üstlendiği “Üretimden Dağıtıma Sinemada Ortak Yapım Projeleri” isimli söyleşi, Google Meet üzerinden çevrimiçi gerçekleştirildi.

Yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Zerre (2012) isimli filmiyle ulusal ve uluslararası birçok önemli festivalden yirmiyi aşkın ödüle sahip olan Tepegöz, distopik-bilim kurgu türündeki Gölgeler İçinde (2020) isimli son filminin yapım sürecinde edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. Tepegöz, başarılı bir filmin ortaya çıkmasında ön hazırlığın ve bütçenin önemine vurgu yaptı. Söyleşiye katılan öğrencilere, bir yönetmenin yazım ve yaratım aşamasında her zaman arayış içinde, yeniliğe açık, sorgulayıcı hatta şüpheci olması gerektiğini ifade eden Tepegöz, bazı detayların okuma provalarında dahi değiştiğini söyleyerek kendi filmlerinden örnekler verdi. Senaryo yazımının bitmeyen bir süreç olduğunu ifade eden Tepegöz, söyleşi sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.